Olympische Spelen 2016

Na Londen 2012 was Preaz ook in 2016 paraat met 2 masseurs op de Olympische Spelen in Rio. Er was een grote groep roeiers afgevaardigd naar het verre Brazilie.

Gerrit van Olst vertrok eind juli, ruim 2 weken voor het begin van de Spelen, samen met teammanager Nienke Wind van de KNRB al richting Rio om alle voorbereidende werkzaamheden daar te doen. Teamtent opbouwen, alle cardioapparatuur in elkaar zetten, appartementen in het Olympisch dorp gereed maken qua inrichting kortom alle werkzaamheden om het voor de sporters zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Het is en blijft Brazilie dus regelmatig werd het geduld op de proef gesteld omdat op tijd zijn nogal een ding is daar. Uiteindelijk was alles op tijd klaar toen de equipe aankwam in het Olympisch dorp. Vanaf toen stond alles in het teken van de wedstrijden, HET moment voor de sporters waarvoor ze de afgelopen 4 jaar alles hebben opgeofferd, bloed zweet en tranen heeft het gekost.

Het is altijd volle bak masseren tijdens de wedstrijden dus veel tijd voor andere dingen was er niet die week. Maar na een prachtige week van absolute topsport op een echt wereldlocatie (de roeibaan lag onder het bekende Christusbeeld van Rio) bleek dat alle inspanningen niet voor niets waren geweest. Met een prachtige bronzen plak voor Holland Acht, een zilveren plak voor de dames dubbelvier en natuurlijk de mooiste van allemaal de GOUDEN plak van de damesdubbel twee (Maaike Head en Ilse Paulis) waren de Olympische Spelen dus uitermate succesvol voor de roeiers.

Moe maar voldaan keerde Preaz terug naar Nederland waar we konden genieten van een welverdiende vakantie!